DF ispada iz svih kombinacija, koaliciju formira SDA, HDZ i SBB

Bakir Izetbegović je danas članovima Kolegija SDA prezentirao detalje razgovara s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Dogovoreno je da u ponedjeljak delegacije SDA i SBB-a potpišu sporazum o koaliciji u kojem će biti prezentirano sve što ćemo raditi u naredne tri godine. Tokom vikenda ćemo raditi na detaljima. Naravno, upoznao sam ih i sa zaključcima sastanka sa A SDA i Strankom za BiH. Na snazi je naša stara odluka da u toj relaciji nastupamo kao jedan blok, da ove dvije stranke ostanu s nama u ovom mandatu, a možda i duže. Prepoznali smo u njima vrlo solidne partnere, kazao je lider SDA, Bakir Izetbegović.

Izetbegović je rekao i da je Amer Jerlagić, predsjednik SBiH, razočaran.

– S moje strane imao je obećanje da će oni preuzeti Ministarstvo rudarstva i energije. I jučer je insistirao na tome. Ja sam rekao da u obzir dolaze razgovori o tome da SDA ustupi neko od ministarstava, ali da je mala šansa da će to podržati Predsjedništvo SDA. Jerlagić mi je prenio i poruke predsjednika DF-a Željka Komšića, a one se tiču ostanka DF-a u vlasti. O detaljima pitajte Komšića, kazao je Izetbegović.

Jerlagić je na sastanku Izetbegoviću ponudio parlamentarnu podršku Demokratske fronte federalnoj Vladi koju bi činili HDZ, SDA, SBiH i A SDA, saznaje sarajevsko “Oslobođenje”

No, Izetbegović je ponudu DF-a odbio kazavši Jerlagiću da je došla prekasno.

(SB)

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close