DF BiH: ‘Odluka Marinka Čavare je smiješna i pokazuje da smo mi u DF-u imali pravo…’

Demokratska fronta je medijima uputila saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti

Demokratska fronta današnju odluku predsjednika FBiH Marinka Čavareda razriješi samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, smatra smiješnom i nekonsekventnom. Ova odluka nema nikakvih posljedica po rad ministara Demokratske fronte u Vladi Federacije, te nikakvih dodatnih konsultacija neće biti. Ministri DF-a su podnijeli neopozive ostavke, a gospodin Čavara može samo da izabere vrijeme kad će da ih razriješi.
S druge strane, Čavarina odluka pokazuje da smo mi u Demokratskoj fronti imali pravo: da HDZ i SAD imaju samo javna preduzća, jer se ovom odlukom stiču uslovi da stranačke centrale SDA i HDZ upravljaju javnim resursima entiteta FBIH.
Demokratska fronta još jednom želi obavijestiti javnost da većina u Federalnom parlametnu više ne postoji i da će SDA i HDZ morati tražti drugdje nekoga ko bi, za razliku od DF-a, htio da učestvuje u kršenju zakona i ustava ovog entiteta i ove države.
Na koncu, želimo ovi putem obavijestiti gospdina Čavaru da potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda, Milan Dunović, neće podnijeti ostavku i da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija do isteka mandata, ili dok SDA i HDZ ne nađu većinu u fedralnom Parlamentu potrebnu da ga smijene.
Demokratska fronta nema namjeru omogućiti HDZ-u da u Federalnu vladu uvede SNSD Milorada Dodika, jer to smatramo anitdržavnim činom, saopćeno je iz Demokratske fronte.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close