Devet čuvara mladolikosti koji drže bore na sigurnoj udaljenosti

Pijte puno vode i zelenog čaja, jedite narandže i maline, njegujte lice najboljim voćnim maskama i katkad prošetajte jer će to očuvati kožu zategnutom i zdravo

(Depo)

1. Zeleni čaj

Osim što je odličan način za detoksikaciju tijela, zeleni čaj može usporiti nastanak bora i podočnjaka. Sadrži flavonoide ii spojeve s kisikom, koji su odlični antioksidansi i imaju antikancerogena svojstva. Uz to je i prirodni antibiotik koji jača imunitet.

2. Iskreni smijeh

Smijeh smanjuju razinu hormona stresa, kortizola, a povećava razinu hormona sreće kao što su endorfini. Bez stresa nema ni “zabrinutih” bora, budući da se raspoloženja i unutarnja stanja vrlo jasno očituju na licu.

3. Voćne maske

Napravite masku za lice ​​s voćem po vašem izboru. Papaja je vrlo dobra jer sadrži papain koji na suhu kožu djeluje poput peelinga jer uklanja mrtve stanice. Također smanjuje nakupljanje melanina. Za masku izaberite nešto zeleniju papaju. Polovicu papaje zgnječite i dodajte žlicu meda. Dobro izmiješajte. Nanesite na čisto lice, držite pola sata i isperite mlakom vodom. Možete je nanositi dva puta sedmično. Ova maska sprečava bore, obnavlja i zateže kožu.

4. Bobice 

Bobice, kao što su maline i trešnje sadrže antocijan, vodotopljivi pigment, koji štiti kožu od starenja. Iako je svježe voće, najbolji izbor, u vrijeme kada im nije sezona, odličan izvor za kožu dobrih tvari je i konzervirano voće. Antocijan također poboljšava vid i krvnu cirkulaciju.

5. Voda

Voda pomaže u probavi, apsorpciji, transportu hranjivih tvari i uklanjanju toksina iz tijela. Ona pročišćava tijelo i povećava elastičnost kože.

6. Agrumi

Narandža, limun, grejp i limeta bogati su izoflavonom, inače najmoćnijim fitoestrogenom, biljnim spojem koji djeluje poput estrogena. Izoflavon smanjuje valunge kod žena u menopauzi i povećava mineralnu gustoću kostiju. Agrumi također daju koži svježinu i sjaj djelujući kao zaštita protiv sunca.

7. Uvijek u pokretu

Naporan rad mišića može pomoći tijelu da duže ostanete mladoliko, tvrde stručnjaci. Zato se ne bojte čišćenja, nošenja vrećica ili miješanja tijesta jer sitni poslovi jačaju i kosti i mišiće.

8. Prehrana bogata kalcijem

S menopauzom dolazi i nedostatak spolnog nagona te debljanje pa zato prehranu treba obogatiti namirnicama koje sadrže puno kalcija. To su sir, jogurt, banane i mlijeko. Osim toga pomaže i sjeme lana te soja jer sadrže fitoestrogen.

9. Šetnja

Šetnja je najbolji lijek protiv starenja, tvrde stručnjaci. Šetnja ojačava živčani sistem, koji s godinama slabi. Poboljšava i cirkulaciju te čisti tijelo od limfne tekućine, ali i jača imunitet. Također, pomaže i u odgađanju fizičkih znakova starenja kao što je bol u zglobovima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close