Detoksikacija organizma SIPF terapijom

U slučaju zdrave jetre organizam sam vrši prirodnu metaboličku detoksikaciju. Ako je jetra oštećena prekomjernim nakupljanjem toksina dolazi do poremećaja metabolizma, nepravilnog rada organa, alergija, kožnih oboljenja, nakupljanja masnoća, poremećaja krvotoka, pada imuniteta i drugih oboljenja.

Osnovni simptomi onečišćenja organizma tj. jetre i žuči su alergije, kožna oboljenja, loša probava,  glavobolje, umor, slabost mišića i zglobova, gubitak pamćenja, učestale prehlade i oslabljen  imunološki sistem. SIPF terapija vrši detoksikaciju jetre i žuči SIPF proizvodima tj. integralnim otopinama svježih biljaka koji su dobiveni  proizvodnim procesom  na minus 1960C kojim, za razliku od drugih procesa na visokim temperaturama, nisu uništeni aktivni sastojci ljekovite biljke. SIPF proizvodi, koji se uzimaju oralno, jedini polažu pravo na očuvanje svih ljekovitih sastojaka svježe biljke i najbolji su biljni proizvodi ove vrste na tržištu.

SIPF terapija može biti i preventivna terapija za npr. jačanje imuniteta , ali se koristi i kao metoda za prestanak pušenja ili skidanje viška kilograma.
SIPF alge fukus (fucus) koriste poznate svjetske ličnosti , neke od njih su Britney Spears i Victoria Beckham , kao superhranu koja im je pomogla da smršave i održe svoju liniju. Alga fukus se koristi u kurama mršavljenja i za regulaciju probavnog sistema i eliminiranje nadutosti.

Amela Numić, nutricionist, objašnjava zašto je alga fucus tako efikasna: “Ona sadrži neprobavljive polisaharide koji čiste crijeva i probavni sistem. Konzumiranje ove alge najbolje je u obliku SIPF proizvoda koji jedini sadrži i čuva sve njene sastojke u izvornom obliku, zahvaljujući  patentiranom SIPF proizvodnom procesu na vrlo niskim temperaturama (minus 196 0 C). Konzumiranje sušene biljke ili u obliku ekstrakta u prahu ili tabletama nema tako dobar učinak kao SIPF a pripravak čaja alge fucus je neugodan za piće zbog mirisa. Fucus ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija.“

Pored čišćenja jetre i žuči SIPF proizvodima može se očistiti probavni sistem, krvotok, koža i drugi organi.
Na tržištu se mogu naći SIPF alge fucus, slatke djeteline, crnog ribiza, artičoke, čička, valerijane, ehinacee.

Više informacija na besplatni telefon 0 800 820 21 i putem web stranice www.flove.eu.

SIPF

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close