Visoko

Detalji incidenta u Visokom: Bomba mu raznijela šaku (FOTO i VIDEO)

Reporteri Oslobođenja danas su obišli mjesto Buzić Mahala u Visokom. Od mještana saznajemo da su Faruk Š, Nermin O. i njegova supruga Behka, te Samir H. skupa bili na izletištu.

Pri povratku, kako se nezvanično priča došlo je do nesuglasica, Nermin O. i njegova supruga Behka i Samir H. su se kretali pješice, a Faruk Š. u automobilu.

U jednom trenutku aktivirao je ručnu bombu i izbacio kroz prozor automobila. Jedno od troje pješaka se sagelo i uzelo u ruku da je odbaci (Nermin O.), no bomba je u tom trenutku eksplodirala i raznijela mu šaku.

Foto: Didier TORCHE - Detalji incidenta u Visokom: Bomba mu raznijela šaku (FOTO i VIDEO)
Foto: Didier TORCHE

Povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći, te nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako saznajemo, lakše su povrijeđeni Behka O. i Samir H, dok je Nermin O. zadobio teže tjelesne povrede.

Izvršilac se nakon ovog krivičnog djela vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon što je policija zaprimila dojavu, na pronalasku izvršioca su angažovane sve raspoložive snage Policijske stanice Visoko, koje su brzom i efikasnom reakcijom u 14.20 sati, locirale i stavile pod kontrolu Šabića.

U naznačene aktivnosti su uključena i dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U toku su uviđajne radnje koje poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Foto: Didier TORCHE - Drama u Visokom: Kroz prozor automobila bacio bombu, tri osobe ranjene
Foto: Didier TORCHE

Foto: Didier TORCHE - Drama u Visokom: Kroz prozor automobila bacio bombu, tri osobe ranjene
Foto: Didier TORCHE

Uviđajna ekipa i operativni timovi nastavljaju sa vršenjem uviđajnih radnji, te drugih mjera naloženih od strane dežurnog tužioca, u cilju dokumentovanja krivičnog djela i utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja osoba. Paralelno sa uviđajnim radnjama vrši se pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni Šabić kao i pretres spornog putničkog vozila, koje je navedeni koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Nakon lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu Šabić je sproveden u službene policijske prostorije, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close