DESET PRIČA O HIGIJENSKIM GUMICAMA: Kondom glavu čuva!

Malo poznate činjenice o prezervativima koje vam mogu spasiti život u različitim prilikama

Pored toga što štite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, kondomi mogu da se upotreba na najrazličitije moguće načine. Evo deset najzanimljivijih.

Mogu da vam spasu život i na pučini

Jedna žena napila se na krstarenju i u toku noći ukrala kutiju kondoma, s kojima se kasnije prevrnula preko palube u otvoreno more. Srećom po nju, hladna voda ju je dovoljno rastreznila da je uspjela da naduva sve kondome koje je imala pri sebi i napravi improvizovani splav na kojem je plutala tri dana, sve dok je nisu spasli.

U Švedskoj kondome dijeli hitna pomoć

Šveđani su uveli službu hitne pomoći koja dijeli kondome. Pošto ozbiljno shvataju zaštitu od seksualnih boleština, kola hitne pomoči se vozikaju po gradskim “vrućim mjestima” i besplatno dijele kondome svojim sugrađanima raspoloženim za akciju.

Prezervativi u spreju

Njemački naučnici rade na lateksu u prahu koji bi bilo moguće nanositi sprejom poput dezodoransa. Proizvod još uvijek nije usavršen, ali ako želite da im budete pokusni kunić, slobodno im se javite. “Evo stižem draga, samo da se isprskam”.

Beeeeeeee

U prošlosti su se kondomi pravili od ovčijih, telećih i kozijih iznutrica. Neki čak i od riblje kože. Nakon upotrebe bi se ispirali vodom i ponovo koristili. Kladimo se da vam sada lateks i ne izgleda tako loša opcija.

Super su za izazivanje požara

Napunite četvrinu kondoma vodom. Prikupite suva drvca ili papir i zapalite ih. Podignite kondom iznad zapaljene vatrice tako da se svjetlost probija kroz opnu. Konkavan oblik kondoma će projektovati svjetlost u jednu tačku, koja će vrlo brzo da bukne u plamen.

Najveći kondom na svijetu

Najveći svjetski kondom je dug, odnosno visok 70 metara. Argentinski umjetnici koji su ga napravili za Dan borbe protiv HIV-a su ga navukli na najfalusoidniji objekat koji su mogli da nađu-ogroman obelisk.

Unose sasvim novu dimenziju u gađanje balonima na mokrim žurkama

Pošto u prosječan prezervativ staje oko pola litre tečnosti, tradicionalna gađanja vodenim balonima, odnosno vodenim kondomima postaje novo, uzbudljivo iskustvo.

Puščani kondomi

Američki vojnici koriste kondome tako što ih, umjesto na svoje međunožne pucaljke, stavljaju na vrhove puščanih cijevi, kako bi spriječili da pijesak i prašina upadaju u njihova osjetljiva oružija i izazivaju smrtonosne zastoje. Tako je to kad se ne koriste kalašnjikovi.

Pećinski kondomi

Većina pećinskih slika prikazuje prizore lova i magijske rituale. Ali neki prikazuju i kondome, ali i scene eksplicitnog seksa. Oslikani zidove pećine u Kambarelu u Francuskoj, starih između 12 i 15 hiljada godina prikazuju veliki broj praistorijskih preteča kondoma. Izgleda da su i naši preci vodili računa o planiranju poroda i uživali u neobaveznom seksu, baš kao i mi.

Nazubljeni kondomi

U pitanju su ženski kondomi koji se umeću u vaginu i koji oštrim zubcima treba da služe kao zaštita od silovatelja. Nije nam poznato kako su se pokazali u praksi, ali ideja je istovremeno zastrašujuća i brilijantna. Da vidimo tog “junaka” koji će se nakon ovog iskustva usuditi da napastvuje još neku ženu, ako uopšte bude i imao sa čime.

(DEPO, BLIN/eb)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close