BiHPolitika

Dešavaju se neke vrlo čudne stvari

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH gostovao u emisiji “Pošteno”

OSMANOVIĆ O HAPŠENJU DAUTBAŠIĆA Dešavaju se neke vrlo čudne stvari

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović smatra da se u slučaju današnjeg hapšenja Bakira Dautbašića događaju neke vrlo čudne stvari.

Gostujući u večerašnjoj emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji, Osmanović je podsjetio da je na sjednici Kolegija SDA, održanoj danas, konstatovano da koalicija SDA i SBB-a ostaje na snazi.

Pojasnio je da se sa Dautbašićem susreo jučer, kada mu je pojašnjavao kako da popuni formular koji ispunjavaju svi kandidati za ministarske pozicije u Vijeću ministara, te da na njemu nije primijetio da ga bilo šta brine.

Ministar Osmanović ocijenio je vrlo nezgodnim komentarisati hapšenje, s obzirom da u ovom trenutku nisu poznate sve okolnosti.

Urednicu i voditeljicu emisije Dušku Jurišić interesovalo je da li je hapšenje Dautbašića podmetanje koaliciji SDA i SBB-a, na šta je Osmanović odgovorio kako je očigledno da se dešavaju neke vrlo čudne stvari u BiH.

– Vi znate da je već u decembru predsjednik SBB-a javno izašao s prijedlogom Bakira Dautbašića kao kandidata za poziciju ministra u Vijeću ministara. Poslije toga, očigledno je da se čudne stvari dešavaju – dodao je Osmanović.

Autor: Redakcija – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close