Urednički kutak

Demonkratija ili politička seksualna revolucija

Demonkratija ili politička seksualna revolucija

Ponavljamo objavu, prvi puta objavljenu 2017. godine

Na krilima populizma demokracija se može pretvoriti u teror većine vođen zakonom gomile! – tvrdnja je naučnika koji se bave proučavanjem društvenih tokova, a stvarnost nas uvjerava u takvo stanje stvari.

Populizam političke i religijske naravi, afirmisan je kao „normalna društvena patologija“ putem mainstream medija. Politički poltroni i diletanti koji se hvale da su „ljudi iz naroda“, i da im se u toj činjenici kondenzovala sva poltička zrelost i kompetencije – danas su uzurpirali sve segmente društvene zajednice. Njihove jedini domet jeste institucionaliziranje straha, pokornosti i političke paranoje od vanjskih i unutarnjih neprijatelja.

„Tanka“ ideologija ovih aktera se svodi na manipulativnu prevaru da su oni „glas naroda“ koji ima nasuprot sebe korumpirane društvene elite ili neprijatelje naroda. Vlastitu potentnost za „mobilizaciju volje građana“ baziraju na fabrikovanim poluinformacijama u većini slučajeva klasičnim lažima i obmanama.

Seksualna revolucija je društvena pobuna protiv ogranizovanog potiskivanja značaja ljudske seksualnosti i licemernog seksualnog morala, oslobađanje okova tradicionalnog načina življenja, traganje za novim životnim vrijednostima i …

Kada se spoje populistička demokratija i seksualna revolucija, a da pri tome imamo sve društvene faktore profilirane kao u našem slučaju – imamo DEMONKRATIJU.

Transformacija DEMOKRATIJE u DEMONKRATIJU započinje onod trenutka kad društveno poželjan kadar postaju oni koji osim “mišljenja i guzice” namaju niti jedne kompetencijske ili kvalifikacijse reference.

Taj proces u ovdašnjim prilikama odvije se posljednje desetljeće i kusur te je kulminirao u svoj svojoj sveukupnosti – cjelovito je upoganjen svaki segment ovog društva.

Nema smisla polemisati o tome na način da se problem gleda kroz trenutna personalna rješenja, radi se o sistemskom kuršlusu u kome su svi akteri kolateralna šteta.

Rijaliti šou je stvarnost, a stvarni producenti, scenaristi i režiseri su duboko iza kulisa scene. Krivci su ispred ekrana ili u publici.

Biti GRAĐANIN u smisle političke svjesnosti, zrelosti i odgovornosti je legitimno prvo svakog pojedinca, njegov vlastiti izbor ali i obaveza.

“Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.” – Bernard Shaw

“Budala ima veliku prednost pred pametnim čovjekom: uvijek je zadovoljan samim sobom.” – Napoleon Bonaparta

M.H. – magazinplus.eu

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close