Delegaciju NS/FS BiH primio Ministar sigurnosti BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu delegaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, te legendom bh. fudbala i članom Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivicom Osimom, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i predsjednikom Komiteta za stadione i sigurnost Žarkom Laketom.

Razgovarano je o pripremama i nastupu reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, posebno sa aspekta sigurnosti igrača i navijača.

Radončić je istakao da će Ministarstvo sigurnosti u saradnji sa svim sigurnosnim agencijama u zemlji i šire poduzeti sve mjere kako bi se preduprijedile sve eventualne sigurnosne prijetnje, a time pomoglo i organizatorima ovog velikog takmičenja.
Tokom sastanka razgovarano je i o poboljšanju sigurnosti na utakmicama koje se igraju u BiH, posebno rješavanju problema huliganizma na sportskim stadionima. Zatražena je podrška ministra sigurnosti da se kroz konstruktivan dijalog dođe do prihvatljivog prijedloga Zakona o sportu BiH. Predstavnici delegacije NS BiH su zahvalili ministru Radončiću na dosadašnjoj saradnji sa Savezom, upoznali ga sa zvaničnim pozivom da bude gost reprezentacije u Brazilu, te poklonili dres reprezentacije BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close