Dejan Šćepanović izabran za potpredsjednika Kantonalne organizacije Foruma mladih SDP BiH ZDK

Jučer je u Zenici održana Izborno-izvještajna konvencija Kantonalne organizacije Foruma mladih SDP BiH Zeničko-dobojskog kantona, tokom koje je izabrano novo rukovodstvo, a podršku za potpredsjednika dobio je i kandidat Foruma mladih iz Visokog, Dejan Šćepanović.
Na konvenciji pravo glasa imalo je ukupno 110 delegata iz općinskih organizacija Zeničko-dobojskog kantona, koji su birali novo rukovodstvo na mandat od 4 godine.
Nakon usvajanja izvještaja o radu između dvije Konvencije, kojeg je podnio odlazeći predsjednik Damir Čauš i rasprave o smjernicama rada KO Foruma mladih u budućnosti, za novog predsjednika izabran je Etjen Osmić iz Zavidovića, dok su novi potpredsjednici, pored Šćepanovića, još Mirela Buljubašić iz Tešnja i Velida Mamela iz Breze, te sekretar Alen Delić iz Zavidovića.
Tim povodom, član Foruma mladih SDP BiH OO Visoko i vijećnik u Općinskom vijeću Visoko, Dejan Šćepanović, je poručio: “Ova Konvencija i podrška delegata koju sam kao kandidat Foruma mladih SDP BiH OO Visoko dobio, je još jednom potvrdila pozitivne tokove u Visokom i prepoznatljivost naših aktivnosti i na nivou kantona. Evidentno je da će u bližoj budućnosti doći vrijeme za smjenu generacija u SDP-u i da Forum mladih mora biti spreman da odgovori tom izazovu.”

Forum mladih OO SDP BiH Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close