Definitivna međunarodna afirmacija otkrića Bosanskih piramida

Dr. Paul LaViolette, američki interdisciplinarni naučnik, autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom, napisao je u svom izvještaju: “Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom momentu”

Tokom mjeseca oktobra ove godine definitino je potvrđeno i međunarodno priznato otkriće piramida u Bosni, saopćeno je iz Fodancije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. Autentičnost piramida potvrdili su najpoznatiji stručnjaci svijeta.

Naime, postojanje naših piramida potvrdio je i Valery Uvarov kazavši da su Bosanske piramide su najstarije građevine na svijetu.

Ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa u St. Petersburgu, Moskvi i sibirskom Tomsku Valery Uvarov je, nakon dvije posjete bosanskim piramidama tokom 2014., izjavio:

“Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na planeti. Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na planeti. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti”, pojasnio je Uvarov.

Dr. Paul LaViolette, američki interdisciplinarni naučnik, autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom, napisao je u svom izvještaju: “Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom momentu”.

Slično je potvrdio i Timothy Moon pojasnivši da su djelo visokorazvijene civilizacije iz prehistorijskog doba.

Michael Tellinger uočio je sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi. Pronalazač desetina hiljada megalitnih krugova na afričkom tlu i jedan od najatraktivnijih govornika u svijetu Michael Tellinger (Južna Afrika), nakon posjete Bosanskoj dolini piramida, s oduševljenjem priča o sličnostima dva projekta.

Ističe da je riječ o novim otkrićima koja su nailazila na jak otpor službene nauke, te da su oba povezana s drevnim tehnologijama i energetskim fenomenima. “Bosanske piramide su, uprkos svim otporima, postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu”, izjavio je Tellinger.

piramidasunca.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close