Ostali sportoviSport

Davis Cup: Bašić otvara protiv Haasea

Mirza je u dobroj formi. I da izgubi, nije problem, jer Damir može poravnati. Dakle, 1:1 bi nam odgovaralo, a 2:0 bi bilo najbolje, kaže Tomo Brkić

Mirza Bašić ukrstiće reket sa najboljim holandskim teniserom Robinom Haaseom danas u 14 sati u zeničkoj Areni i tako otvoriti meč BiH i Holandije u okviru 2. kola prve E/A grupe Davis Cupa.

Nakon njega, istog dana Damir Džumhur će igrati meč sa Thiemo de Bakkerom. Drugog dana, sutra u 14 sati Mirza Bašić i Tomislav Brkić će u dublu igrati protiv holandskog para Talion Greikspoor/Jean – Julien Rojer, a trećeg dana u 13 sati Džumhur će igrati sa Haasom, a Bašić sa De Bakkerom.

– Igram prvi meč. Svi znamo da je Haase jako dobar igrač, tako da neće sigurno biti lako kao što je bilo protiv Poljske. Nadam se pozitivnom rezultatu, kazao je Bašić.

Brkić se oporavio od povrede noge koju je zadobio prošle sedmice, počeo je sa treninzima u srijedu i biće spreman za subotu da zajedno sa Mirzom pokuša savladati favorizovani holandski dubl.

– Mirza je u dobroj formi. Ali i da izgubi, nije problem, jer Damir može poravnati rezultat. Dakle, 1:1 bi nam odgovaralo, a 2:0 bi, naravno, bilo najbolje, zaključio je Brkić.

Džumhur je rekao da se nada da nećemo morati rješavati pitanje pobjednika u zadnjem meču. Ali, i ako dođe do takvog rezultata, da se kod 2:2 igra odlučujući meč, imali bismo prednost.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close