Danijel Ivanković: Vučić je primitivan i zločest političar i od takvih je nastradao

“Majka” Rusija je opet bila zaštitnica. VS nije usvojilo rezoluciju o Srebrenici, danima se govorilo o potrebi pomirbe, ali pomirbe po srpskom scenariju proklamiranih četnika, kao što je i sam srbijanski premijer Aleksandar Vučić. Još prije 20 godina u srbijanskom parlamentu je govorio da jedan život Srbina vrijedi stotinu muslimanskih života.

Kada je cijeli svijet, kroz pravosudni sustav Haaga, dokazao da je riječ o genocidu, pitamo se zašto je Vučić uopće došao u Srebrenicu.

Na ovu godišnjicu u Srebrenici se okupila vrijedna politička elita, a Vučić to samo iz tog razloga nije želio propustiti. Htio se pokazati da je i on dio toga, a u stvari nije, jer se srbijanska politika, još jednom i po tko zna koji put, pokazala neljudskom, primitivnom i prevarantskom.

Današnji će dan u Srebrenici postaviti novi temelj politici u BiH, Balkanu i Europi.

U BiH politička scena će se radikalizirati od strane Milorada Dodika, Mladena Ivanića, koji se također osramotio, te srpske vlasti i oporbe u RS-u. To će biti uvod u veće političke promjene, koje moraju dovesti BiH što bliže Europskoj uniji i htjeli ne htjeli Srbi će morati prihvatiti reformsku agendu, inače im se crno piše. Aleksandar Vučić bi, ako ovako nastavi, mogao postati nasljednik Slobodana Miloševića, što bi trebala biti nova stepenica samouništavanja srbijanske politike.

Ruska pomoć u VS-u UN-a je nešto najgluplje što su Srbi mogli zatražiti, umjesto da priznanje genocida u Srebrenici i agresije na Hrvatsku sa stotinama velikih zločina budu početak nacionalne katarze po uzoru na Hitlera i Njemačku, Srbi biraju gubitničku politiku s velikim posljedicama po njih samih. Samo je to i naš problem, jer će nas svojim primitivizmom i kratkovidnim i neostvarivim željama zadržavati u stvaranju boljeg društva i života.

Aleksandar Vučić se nimalo ne razlikuje od one osobe koja ga je pogodila kamenom u glavu.

Napad na njega su učinili oni, koji nisu u Srebrenici bili primarno da oplakuju mrtve. Ali nakon političkog primitivizma i labilnima je porastao adrenalin.

I zaslužio je upravo onako kako se i ponašao. On u Srebrenici nije bio žrtva, već se svojom nazočnošću, šutnjom, a prije toga prevarantskom politikom prethodnih dana potpuno osramotio.

Nema se kome opravdati, osim što će političku potporu za neki novi politički rat tražiti i dobiti na srbijanskoj nacionalnoj sceni.

Zar takva Srbija i RS mogu u EU? Nikako.

Autor: Danijel Ivanković

(Dnevno.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close