Ostali sportoviSport

Danas završava Evropsko prvenstvo u taekwondou

Evropsko ITF taekwondo prvenstvo ove godine slavi 40. godišnjicu svog postojanja, a takmičenje se odvija posljednja dva dana u Sarajevu i danas ulazi u svoju završnicu.

Najbolje taekwondoisti Evrope ovih dana bore se za medalje u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija. O samom značaju prvenstva govori podatak da je upravo u Sarajevu oboren rekord po broju zemalja učesnica jer sveevropska taekwodno federacija ima ukupno 37 zemalja članica a svoje učešće u glavnom gradu BiH uzeli su takmičari iz 31 zemlje sa više od 700 učesnika. 

– Posljednjeg dana takmičenja otvaraju se i posljednje prilike za medalje, a do sada najvećim uspjehom može se pohvaliti tim Norveške koji ima osam zlatnih odličja. Druga najbolja reprezentacija je Poljska sa sedam zlatnih medalja. A takmičari iz 22 zemlje su osvojili neku od medalja na takmičenju – saopćili su organizatori.

Predsjednik Evropske taekwondo federacije Tadeuš Loboda ovom prilikom je izrazio svoje zadovoljstvo kako protiče takmičenje, i samom organizacijom evropskog prvenstva.

– Niko od takmičara ili njihovih trenera se nije žalio na rezultate, što je veoma važno. Ovo je odlično organizovano. Već iduće godine imamo svjetsko prvenstvo u Kopru, što je veoma dobro za razvoj i afirmaciju taekwondoa u ovom dijelu Evrope – kazao je.

Posljednjeg dana takmičenja ostaje prilika i za zemlju domaćina prvenstva da osvoji neku od medalja.(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close