Danas nagli pad temperature vazduha

U BiH će stići hladan vazdušni front sa sjeverozapada, što će usloviti naglo zahlađenje, sa temperaturom nižom i za 15 stepeni u odnosu na današnje.

Igor Kovačić, dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, rekao je da će jutarnja temperatura na zapadu i jugozapadu biti od 16 do 18 stepeni, nakon čega slijedi naglo zahlađenje.

Ujutru će biti promjenjivo do pretežno oblačno, uz tendenciju povećanja oblačnosti. Ponegdje će pasti slaba kiša na jugozapadu i jugu, a zatim i na zapadu, dok će u ostalim krajevima biti suvo, rekao je Kovačić.

Tokom prijepodneva jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i ponegdje grmljavinu zahvatiće sjeverozapad i zapad, gdje lokalno može biti i obilnijih padavina.

“Kišni oblaci će se brzo širiti na istok Krajine, centralne predjele, a zatim na istok, tako da će poslijepodne i veče biti pretežno oblačni, povremeno sa kišom uz hladnije vrijeme”, naglasio je Kovačić.

On je dodao da će poslije podne temperatura padati, tako da će maksimalna dnevna u Banjaluci biti oko 13 stepeni. U isto vrijeme na planinama će temperatura vazduha pasti ispod 10 stepeni, a negdje čak neće prelazi pet, šest stepeni.

Rekao je da će u srijedu ujutro temperatura vazduha na planinama biti blizu nule, pa će u višim predjelima biti mogućnosti i za lokalno slab mraz. Najviša dnevna temperatura sutra će biti između 16 i 22 stepena Celzijusovih, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close