BiHPolitika

Dan žalosti u Mostaru

Zbog tragične avionske nesreće u kojoj je protekle subote smrtno stradalo pet osoba od kojih je troje djece, čitav Mostar tuguje. Večeras i ”nebo plače”, a Stari most je u mraku na kojem je u znak odavanja počasti i solidarnosti tragično preminulima simbolično instalirano pet zvjezdica, javlja Anadolu Agency (AA). “Na ovaj način želimo izraziti žaljenje za naglo i tragično ugašenim životima i uputiti poruke solidarnosti obiteljima koje su pogođene tragičnom boli”, ističu iz Centra za Mir Mostar.

 

“Tuga je u gradu, tuga je u srcima građana i građanki Mostara”, “Neka počivaju u miru”, “Teško je naći riječi utjehe”, “Neka obiteljima Bog da snage da ovo prežive”, neke su od riječi građana Mostara koje se stalno ponavljaju, komentirajući kako je današnja kiša u gradu na Neretvi, ništa nego ”plač neba”.

“I nebo mostarsko danas plače”, “Ovo je jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH”, čulo se danas u više navrata.
Izrazi sućuti obiteljima stižu sa svih razina vlasti, a Grad Mostar i HNK, za sutra, na dan komemoracije i ukopa, su proglasili Dan Žalosti.

“Komemoracija za stradale u zrakoplovnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u Mostaru, održat će se u utorak, 16. svibnja, u 12,30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače“, potvrđeno je iz Gradske uprave Mostara.

Inače, Vlada HNK, na današnjoj izvanrednoj sjednici, donijela je odluku o proglašenju 16. svibnja Danom žalosti u povodu pogibije pet osoba u zrakoplovnoj nesreći u subotu kod Mostara.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNK-a. Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i športskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close