Ostali sportoviSport

Damir Beljo odbio nastupati za Hrvatsku

NAJBOLJI BH. PROFESIONALNI BOKSER
Damir Beljo odbio nastupati za Hrvatsku: ‘Ne stidim se ničega… Živim u BiH, to je moja zemlja i volim je najviše na svijetu’

Kad god boksam, pjesma na ulasku je “Hercegovina u srcu”. Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću, rekao je Beljo

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Damir Beljo gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je progovorio o tome zašto je odlučio nastupati za BiH.

Beljo je Hrvat iz Mostara s ramskim korijenima, a imao je ponudu da nastupa za Hrvatsku.

– Bilo je to 2008. godine kad sam bio na prvenstvu Hrvatske, ali sam to odbio. Živim u Bosni i Hercegovini i to je moja zemlja koju volim najviše na svijetu. Ja sam Hrvat, volim i Hrvatsku i ne smatram da je bilo ko veći ili manji Hrvat. Ono dolje je moja zemlja koju volim najviše na svijetu.

Zamjeraju li mu neki što se odlučio nastupati za BiH?

– Ko će narodu ugoditi? Neki jesu, neki nisu. Ne sramim se ničega, javno kažem ko sam i što sam – rekao je Beljo te dodao:

– Kad god boksam, pjesma na ulasku je “Hercegovina u srcu”. Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću. Naravno, sa mnom ide i zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine jer sam Hrvat iz BiH te ramska zastava da pokažem poštovanje prema svom ocu koji je iz Rame.

(Vecernji.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close