“Da se ne zaboravi”: MZ Radovlje – Sjećanje na šehide (Foto)

U toku vikenda 24/25 08.2013 godine Savjet MZ Radovlje uspješno je realizovao još jednu, 9. po redu manifestaciju „ Da se ne zaboravi“ posvećenu sjećanju na šehide,  one koji svoje živote dadoše za odbranu BiH.
U sklopu ove manifestacije upriličeno je sportsko druženje većeg broja omladine  kroz odigravanje turnira u malom nogometu, trčanju na 100 i 200 metara, skok u dalj i gađanje vazdušnom puškom.
Pobjednici u malom fudbalu za juniore  su ekipa „ Braća po krvi“ koji su u finalu  pobijedili ekipu  NK „Napredak“  , a kod seniora u finalnom susretu bolja je bila ekipa „ Maurovići“ koja je savladala ekipu „ Kalići“.
Jako dobre rezultate u trčanju na 100 i 200 metar pokazao je Armin Nukić, ali i u kategoriji djevojaka pokazalo se da ima jako perspektivnih takmićarki koje bi uz malo više treninga pod stručnim nadzorom mogle postići zavidne rezultate. Prvo mjesto osvojila je Berhamović Adna.

Posebno interesovanje prisutnih izazvalo je gađanje vazdušnom puškom koju je omogućio streljački klub „Visoko“ sa prof. Šahinović Nijazom na čelu.  Najbolje rezultate postigao je Mugdim Mihaljević a drugoplasirani je Fahrudin Bećirović

U skoku u dalj posebnu pozornost privukla je Berhamović Mubera  osvojivši prvo mjesto u konkurenciji  juniorki.

U taku otvaranja ove manifestacije uz bogat kulturno-zabavni program  prisutnim se obratio predsjednik Savjeta MZ a 9. Manifestaciju i sjećanje na šehide MZ otvorila je općinska načelnica  Amra Babić.

Senad Goralija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close