Crvena zvezda pobjednik 5. vaterpolo turnira Sarajevo Champions Challenge 2013.

Peti međunarodni vaterpolo turnir Sarajevo Champions Challenge 2013. završen je danas utakmicama trećeg kola, a prvo mjesto osvojila je beogradska Crvena zvezda.

U prvoj utakmici današnjeg programa sastali su se Galatasaray (Istanbul) i Jadran (Herceg Novi), a turski tim je bez velikih problema pobijedio rezultatom 10:6 (4:1,1:1, 2:2, 3:2), saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Najbolji igrač u pobjedničkom sastavu bio je Slobodan Nikić s pet pogodaka. Galatasaray je pobjedom osvojio drugo mjesto na turniru.

Najzanimljiviju utakmicu turnira odigrali su Jadran iz Splita i Crvena zvezda. Iako su igrači Crvene zvezde tokom cijele utakmice imali vodstvo, Splićani se nisu predavali.

Zvezda je pobjedom od 8:6 (2:1, 3:1, 2:2, 1:2) došla do treće turnirske pobjede i osvojila prvo mjesto.

U redovima beogradskog tima s po dva pogotka istakli su se Strahinja Rašović i Boris Vapenski, dok su u Jadranu najbolji bili Luka Vukić i Toni Santini.

Konačni poredak timova:

1. Crvena Zvezda
2. Galatasaray
3. Jadran (Split)
4. Jadran (Herceg Novi)

Pehar za Fair play dobili su igrači Jadrana iz Herceg Novog. Miloš Šćepanović (Galatasaray) proglašen je za najboljeg golmana, – Luka Vukić (Jadran Split) bio je najbolji strijelac, a Slobodan Nikić (Galatasaray) najbolji igrač.

Selekcije gradova Sarajevo i Banja Luka odigrale su revijalni susret u kategoriji juniora (U 20), a slavili su Banjalučani rezultatom 14:6 (4:2, 4:2, 1:2, 5:0). Najbolji igrač utakmice bio je Stanko Đukić, koji je postigao šest pogodaka.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close