NogometSport

Crne slutnje se obistinile: Nije bilo preživjelih u helikopteru

Preminula i kći vlasnika Leicestera

Leicester se nije oglašavao od sinoć, ali Reuters i Sky News su objavili i potvrdili najgore slutnje – niko nije preživio u helikoptersu koji se srušio kod stadiona King Power.

Dosta se špekulisalo oko toga ko je sve bio u helikopteru i da li je neko kojim čudom preživio veliku tragediju, ali sada je izvjesno da su se obistinile crne slutnje i da je preminuo 61-godišnji vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha.

Pored njega u helikopteru su bila dva pilota, potom njegova kćerka Voramas Raksriaksorn, koja je obično sa ocem dolazila na utakmice Leicestera.

Ovo je zaista velika tragedija u svijetu nogometa i niko ne može da ostane imun na sve ovo što se desilo sinoć u blizini King Powera. Navijači Leicestera jutros su nosili cvijeće pred stadion, molili se, ali neizbježna je bila tužna sudbina…

Milijarder s Tajlanda koji je kupio klub 2010. godine i šest godina kasnije odveo ga do povijesnog naslova, ušao je u helikopter sat vremena nakon utakmice Leicestera i West Hama u subotu navečer, a ubrzo nakon toga došlo je do pada helikoptera zbog tehničkog kvara.

Reuters Sports

@ReutersSports

Thai Leicester City owner, four others, were on crashed helicopter: source https://reut.rs/2Pva8m4 

Thai Leicester City owner, four others, were on crashed helicopter:…

Leicester City soccer club owner Vichai Srivaddhanaprabha, a Thai tycoon, was among five people who were in a helicopter which crashed in a ball of flames after a Premier League match on Saturday, a…

reuters.com

Sportsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close