-TopSLIDENogometSport

Cristiano Ronaldo ispisao historiju

Sjajan je Portugalac

Cristiano Ronaldo je večeras pogodio dva puta u duelu Portugala i Francuske.

Sjajni Ronaldo nezaustaljiv za Francuze, a večeras je ispisao historiju.

Naime, Ronaldo je postigao 109. pogodak za reprezentaciju, i tako se izjednačio sa dosadašnim rekorderom iranskim velikonaom Ali Daeijem.

Zahvaljući večerašnja dva pogotka Ronaldo je najbolji evropski strijelac na svim turnirima sa 21 golom, te je sada prestigao legendarnog Nijemca Miroslava Klosea.

Ronaldo je 109 golova postigao u 177 utakmica.

Za reprezentaciju Portugala debitovao je 2003. godine kada je imao 18 godina.

SportSport

***

Kristiano Ronaldo (Cristiano) je sinonim za rekorde. Nakon što je na startu prvenstva i prvim golovima protiv Mađarske (3:0) prestigao Mišela Platinija (Michel) i postao najbolji strijelac u historiji evropskih prvenstava, Portugalac je sa pogocima protiv Francuske oborio još jedan rekord.

Ronaldo je sada prestigao legendarnog Miroslava Klozea (Klose) i postao igrač sa najviše golova na završnicama velikih takmičenja (Svjetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo). Portugalac ima 21 gol na velikim takmičenjima, a Kloze je ostao na 19. 

Pritom, Ronaldo je izjednačio rekord iranskog fudbalera Ali Dajia (Daei) po broju golova za reprezentaciju. Obojica imaju 109 postignutih golova za svoje reprezentacije.

Image

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close