BiHPolitika

Čović zaboravio na Haške presude i UZP

ČOVIĆ ZABORAVIO NA HAŠKE PRESUDE I UZP: „Na područjima gdje nije bilo Herceg-Bosne imali smo progone i danas su prazna…“

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a  BiH Dragan Čović izjavio je da su Hrvati u BiH opstali i zadržali ravnopravan status samo tamo gdje su funkcionirale institucije Herceg Bosne

„Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena djelovanja hrvatskog nacionalnog interesa“, rekao je Čović na IV. Saboru Hrvatske zajednice Herceg – Bosne održanom u Mostaru, piše Hina.

Kazao je kako treba ojačati sve hrvatske institucije u BiH kako bi se uspjelo očuvati hrvatski narod.

„Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime Herceg Bosna. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku obitelj u zajedništvu HNS-a“, poručio je Čović.

Usput, mada to i nije od neke važnosti, jer znamo ko vuče konce, za predsjednika Sabora HZ HB izabran je dr. Antonio Sesar.

Predsjednik HDZ-a BiH tako u očaju ponovno revitalizira propali projekt „Herceg-Bosne“, zaboravljajući na presude Haškog tribunala zbog kojih je danima širio paniku Hercegovinom.

(SB / Hina)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close