BiHPolitika

Čović otkrio tajni dogovor sa SDA o podjeli Mostara, ali tek uz podjelu Federacije

Dugo je u javnosti stajao znak pitanja iznad izjave Bakira Izetbegovića o tome da su SDA i HDZ dogovorili rješenje za Mostar, ali da ga neće javno iznositi kako ne bi iritirali javnost. Danas je taj znak pitanja skinuo lider HDZ-a Dragan Čović. On je na druženju sa novinarima otkrio kako HDZ prihvata prijedlog SDA o podjeli Mostara, ali uz određene uslove.

Dragan Čović danas je konačno otkrio stvarni sadržaj dogovora sa Izetbegovićem i SDA po pitanju Mostara. HDZ prihvata podjelu grada na Neretvi, ali ne u ovom izbornom ciklusu i ne bez rješavanja jednog šireg paketa.

“Priča o podjeli Mostara u koju se lagano ušlo i o reorganiziranju Mostara je jedna potpuno druga priča. S te strane ja sam imao jasan stav da ostavimo tu priču za neke druge pakete i razgovore u BiH”, rekao je danas Čović.

Paket o kojem Čović govori jeste podjela Federacije, i izborna jedinica za Hrvate u okviru većeg entiteta. S tim da  SDA, u ovom momentu, očigledno nije imala hrabrosti HDZ-u isporučiti i podjelu Federacije,  pa je i HDZ za sada odbio pristati na podijeljen Mostar.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close