BiHPolitika

Čović o Blajburškoj misi: To nije čin ni mržnje ni ekstremizma, svidjelo se nekom ili ne, Sarajevo pripada svima nama…

Iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića dostavljena nam je izjava za medije koju proslijeđujemo u cijelosti: 

“Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović dao je izjavu povodom održavanja mise koje će se 16. svibnja održati u Sarajevu, a kojim se spominju nevino stradale žrtve Bleiburške tragedije. 


Komentirajući stavove koji su se pojavili o predstojećoj misi u Sarajevu, dr. Čović je istaknuo kako pojedinci u BiH ponovno i namjerno otvaraju rane iz prošlosti kako bi pažnju skrenuli s drugih aktualnih tema u bh. društvu, istodobno osvjetljujući namjeru da se nekim žiteljima zabrani slobodno i javno ispovijedati vjeru.


”Osuđujem sve zločine, bilo tko da ih je počinio i u bilo kojem vremenu. Nužno je sagledati sve povijesne činjenice i dopustiti da svaka nevina žrtva ima prvo na pijetet. Činjenica je da je Bosna i Hercegovina multinacionalna država koja u sebi mora pronaći dovoljno snage i tolerancije za različitosti koje je čine time što jeste. Sviđalo se to nekome ili ne, Sarajevo pripada svima nama koji živimo u Bosni i Hercegovini.” 


Predsjedatelj Doma naroda PS BiH je naglasio kako se odnosi među narodima i religijama moraju graditi kroz uzajamno uvažavanje i poštivanje različitosti. 
”Duboko sam uvjeren da smo svi spremni zajedno jačati međusobno povjerenje. U tome duhu moramo njegovati i zagovarati dijalog i mir u ukupnim odnosima u BiH. Europski put naš je cilj, a sloboda jedna od temeljnih europskih vrijednosti. Kao društvo se ne smijemo oglušiti na namjerno narušavanje slobode.” – zaključio je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović.” 

(DEPO PORTAL)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close