BiHPolitika

Čović na 13. hodočašću katolika pripadnika MOBiH, OSBiH i policije na Bobovac

Misno slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu

Čović na 13. hodočašću katolika pripadnika MOBiH, OSBiH i policije na Bobovac

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Dragan Čović učestvovao je s delegacijom na petnaestom molitvenom danu za domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i trinaestom hodočašću na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva odbrane, Oružanih snaga BiH i policijskih snaga.

Misno slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu predvodio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju vojnih biskupa u BiH i Republici Hrvatskoj, mons. Tome Vukšića i mons. Jure Bogdana.

U ovom, sada već tradicionalnom hodočašću, učestvovali su i ministrica odbrane BiH  Marina Pendeš, potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, kao i brojni pripadnici OSBiH, na čelu s načelnikom Glavnog štaba OS BiH general-pukovnikom Antom Jelečem.

Na kraju misnog slavlja hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uručio je sliku, rad pripadnika Trećeg bataljona iz Orašja, vojnom biskupu u Republici Hrvatskoj mons. Juri Bogdanu.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače 25. oktobra 1478. godine, s ciljem ujedinjenja u molitvi za lične potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Autor: Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close