-TopSLIDEBiHPolitika

Čović: Implementirati sporazum koji smo potpisali u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović  rekao je danas nakon sastanka sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, da su njegova očekivanja ispunjena i da očekuje implementaciju sporazuma koji su  potpisali u Mostaru.

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. decembra, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izborni zakon BiH.

– Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi inače sporazum ne važi – istakao je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da ako se već predlaže rukovodstvo da se onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

– Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Centralne izborne komisije – zaključio je Čović.

(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close