logo
bios

Čitava Europa se iščuđava hrvatskom mazohističkom sentimentu prema režimu NDH!

Objavljeno prije 3 sedmice . u ned, maj 17th, 2020
ČITAVA EUROPA SE IŠČUĐAVA HRVATSKOM MAZOHISTIČKOM SENTIMENTU PREMA REŽIMU NDH Zar nam njemački ‘TAZ’ mora napomenuti što se dogodilo u svibnju 1945.?!

Autor: Vlado Vurušić / jutarnji.hr

Najtragičnija i najcrnja priča hrvatske povijesti je sramotni zločinački, kriminalni i podanički režim NDH sa svojim sramnim sudjelovanjem u Holokaustu i pogromima nad Srbima te najepohalniji veleizdajnički potez, kada su ti “najveći” Hrvati prepustili Dalmaciju sa Splitom i otocima fašističkoj Italiji…

Nakon jučerašnje mise za žrtve Bleiburga koja je održana u katedrali “Srca Isusova” u Sarajevu, ali i velikog antifašističkog mimohoda koji se istovremeno odvijao u centru grada, te odjeka koji su ova dva događaja imala i van granica Bosne i Hercegvoine, komentator Jutarnjeg lista Vlado Vurušić donosi osvrt na ovaj, kako ga naziva, “hrvatski mazohistički sentiment prema kolaboracionističkom i pronacističkom, rasističkom i u biti veleizdajničkom režimu NDH”. 

Bleiburška tragedija proizlazi iz najcrnje hrvatske povijesne tragedije: NDH i dolaska ustaša Ante Pavelića koji su se pleli u sjeni zlokobnih cijevi njemačkih okupatorskih tenkova. Sada, 75 godina nakon sramnog poraza, želi ih se predstaviti kao borce za Hrvatsku i protiv komunizma. Niti su borci za hrvatsku stvar (vidi – Dalmacija, Istra, Međimurje, Rijeka), niti se mogu vaditi na antikomunizam – ističe komentator Jutarnjeg lista, a kompletan tekst možete pročitati ovdje.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh