Kultura življenjaLifestyleVisoko

“Čista rijeka Bosna” – Prijavite divlje deponije

PUTEM WEB STRANICE I ANDROID APLIKACIJE PRIJAVITE NOVE DIVLJE DEPONIJE U DOLINI RIJEKE BOSNE

U cilju poboljšanja ekološkog stanja i turističkog imidža u našoj lokalnoj zajednici, u funkciji je web stranica i nova aplikacija za mobilne telefone kojom je moguće prijaviti divlju deponiju u dolini rijeke Bosne.

Općina Visoko u saradnji sa organizacijom za razvoj turizma regije Doboj – Rotor nastavlja aktivnosti u okviru projekta “Čista rijeka Bosna”, finansiranog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U funkciji prijavljivanja i uklanjanja novih divljih deponija su web stranica http://cista-rijeka-bosna.org  i aplikacija za mobilne telefone CRB, koja se može preuzeti na sljedećem linku:

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.coffeebreak.CRB

Instrukciju o prijavljivanju novih deponija putem aplikacije, možete pogledati na linku  https://www.youtube.com/watch?v=Xv7Fh_4lPwk

Aplikacija, pored predstavljanja partnera u projektu, edukativnog eko kviza za djecu školske dobi i igrice na temu čišćenja rijeke, podržava i mogućnost prijavljivanja novih nelegalnih odlagališta otpada na području sliva. Tako, stanovnici mogu na licu mjesta putem GPRS-a označiti divlju deponiju uz rijeku Bosnu, dati njenu fotografiju i opis, a prijava dolazi na određenu e-mail adresu u gradskoj administraciji. Nakon prijave i odobravanja lokacije od strane administratora, stanovnici na aplikaciji mogu pratiti status divlje deponije i njenog uklanjanja.

Web stranica, aplikacija kao i ostale aktivnosti projekta “ Čista rijeka Bosna ” u saradnji sa predstavnicima lokalnih zajednica i stanovništvom, služe poboljšanju ekološkog stanja i turističkog imidža područja u slivu rijeke.

 

 

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close