„Chetnics“: Specijalnom jedinicom SIPA-e ubuduće rukovodi Jovica Mirosavljević!

Jučer je Vijeće ministara BiH imenovalo čelnike policijskih agencija. Tako je za poziciju direktora Granične policije BiH imenovan Zoran Galić, za zamjenika direktora Granične policije Zijad Srabović, za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Đuro Knežević, za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, a za dvije pozicije zamjenika direktora Direkcije Uroš Pena i Mile Jurić.

Mirsad Vilić, inače komandant Specijalne jedinice Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da u ovom trenutku ne može davati izjave s obzirom da još nije dobio rješenje za novu poziciju.

–          Mislim da ćemo za nekih deset dana dobiti rješenja, jer prvo treba da se objavi u Službenom listu, a nakon toga onda mogu razgovarati o novoj dužnosti – kaže Vilić za NAP.

Nakon štop Vilić preuzme novu funkciju rukovođenje Jedinicom za specijalnu podršku SIPA-e preuzet će, do daljnjeg, Jovica Mirosavljević Chetniks.Podsjećamo da je NAP ranije pisao kako je Kantonalno tužilaštvo Sarajevo pokrenulo predistražne radnje protiv Jovice Mirosavljevića, zamjenika komandanta specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog krivičnog djela ratni zločin.

Odlikovani pripadnik SIPA-e Jovica Mirosavljević je javnosti postao poznat nakon što su objavljene njegove fotografije na kojima nosi kožnu jaknu sa natpisom „Chetnics“, te informacije da se radi o simpatizeru Ravnogorskog četničkog pokreta.

Iako nije poznato za šta se tačno u krivičnoj prijavi Mirosavljević tereti, u javnosti se ranije govorilo da je saučesnik ubistva 1992. godine u prostorijama Policijske škole na Vracama u Sarajevu. Tada je ubijen učenik Samir Mišić, a svjedoci su vidjeli Mirosavljevića kako učestvuje u napadu na školu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close