Četvrtak 22. maj: Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Od juče je za putnička vozila puštena u saobraćaj dionica M-16 B.Luka (S.Toplice) Krupa na Vrbasu. Od Krupe dalje prema Bočcu je, kao i do sada, neprohodno.

Sinoć od 22h, otvoren je GP Pavlovića Most, za sve kategorije vozila.

Saobraćaj se odvija i od Modriče prema Šamcu, s tim da policija na samom ulazu u Šamac preusmjerava vozila dalje prema Obudovcu i Lončarima.

Na M-14.1 Lončari-Brčko, zbog srušenog mosta saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Neprohodni su i putni pravci:

Regionalni put Kneževo-Kotor Varoš (prekid saobraćaja u mjestu Živinice zbog izlijevanja vode na kolovoz).
Putni pravac Kotor Varoš-Šiprage.
Magistralni put Bijeljina-Rača.
Regionalni put Lopare-Srebrenik. Saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Piperi (Lopare).
Regionalni put Bratunac-Drinjača. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Zelinje (Zvornik).
Regionalni put Bratunac-Skelani. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Žlijebac (Bratunac).
Regionalni put Šekovići-Kaštelj. Saobraćaj obustavljen zbog većeg odrona.
Na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom kolovoznom trakom.
Regionalni put R-404 Budimlić Japra – Podvidača neprohodan zbog više klizišta na putu.

Saobraćaj se odvija otežano na dionici magistralnog puta M-19 i M-19.3 (raskrsnica od Sarajeva prema Vlasenici i prema Rogatici) u mjestu Podromanija, zbog izlijevanja vode na kolovoz u dužini od 1 km.

Na svim putnim pravcima u RS vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

Magistralni putevi od Doboja prema Tuzli, Derventi i Tesliću, kao i regionalni put prema Stanarima, otvoren je za sva vozila.

Obustava saobraćaja  i dalje je na snazi na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Krupa na Vrbasu,
M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 t preko R-410a, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke) i
M-14.1 Brčko-Lončari

Na dionici M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod  i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na dionicI M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička  vozila saobraćaju naizmjenično,  jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na putnom pravcu  M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

GRANIČNI PRELAZI

Granični prelazi Orašje, Šamac, Brčko i Rača, zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava. Na ostalim graničnim prelazima, posebno prema Hrvatskoj, pojačan je saobraćaj teretnih vozila, dok su u putničkom saobraćaju zadržavanja kratkotrajna.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close