Četnici se jučer okupili u Višegradu!

Više od stotinu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta jučer se okupilo u centru Višegrada, što je uznemirilo stanovnike ovog grada, naročito Bošnjake,  javlja bh. novinska agencija Patria.

Zločinački pokret počinio je jedne od najstrašnijih zločina tokom Drugog svjetskog rata nad Bošnjacima i Hrvatima na prostoru bivše Jugoslavije, a masovna ubistva ponovili su i tokom srpske agresije na BiH od ‘92. do ‘95. godine.

Muškarci obučeni u crna odijela, sa šubarama na glavama a veliki broj njih nosio je duge neuredne brade, na ulicama Višegrada izazvali su pravu pometnju.
Organizator četničkog okupljanja pristalice je hrabrio da treba da se bore za njihovu ideju, koja prestavlja stvaranje velike Srbije.

Iako se radi o zločinačkoj organizacija, koja je neistomišljenike ubijala na najbrutalniji način, u Republici Srpskoj i Srbiji danas postoji nekoliko nevladinih organizacija koje posve legalno održavaju četničku ideologiju u životu. Policija Republike Srpske jučer također nije reagirala na okupljanje četnika, piše Patria.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close