BiHPolitika

Četiri zastupnika napustila Klub SDA, upitna parlamentarna većina

Grupa parlamentaraca iz SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, napustili su sjednicu Kluba ove stranke i najavili da nadalje neće učestvovati u radu Kluba SDA. Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić na pitanje novinara potvrdio je da su četverica poslanika iz SDA prije dva dana napustili sjednicu Kluba i da su evidentni problemi u funkcioniranju Kluba SDA.

On je potvrdio da postoji Radna grupa u kojoj su, pored njega Adil Osmanović i Denis Zvizdić. Oni će razgovarati sa poslanicima i pokušati da ih vrate, u protivnom upitna je parlamentarna većina.

Softić je rekao da su evidentni problemi još od Kongresa stranke koji je održan prošle godine.

“Dnevni avaz” saznaje da su Klub ove stranke na napustili Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović. No, rečeno nam je da se povećao broj nezadovoljnih zastupnika s stanjem u Klubu, a da su među njima i Hazim Rančić i Amir Fazlić.

Izlaskom četverice zastupnika SDA iz Kluba, u Zastupničkom domu ostalo je sada svega šest zastupnika ove stranke, a to su: Safer Demirović, Šefik Džaferović, Nermina Kapetanović, Amir Fazlić, Asim Sarajlić i Hazim Rančić.

Ovim je prepolovljen Klub SDA u Parlamentu BiH, ali je upitna i parlamentarna većina.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close