Četiri godine za silovanje

Elvir (Hasana) Kaplan (44) iz Visokog, nastanjen u Potkraju kod Breze, osuđen je na četiri godine zatvora pred Vijećem Kantonalnog suda u Zenici. Presuda koja je prvostepena i nepravosnažna je izrečena protekle sedmice, pod predsjedavanjem sudije Enesa Malićbegovića.

Kako se navodi u presudi, Kaplan je 7. novembra 2012. u svoje vozilo “VW Phaeton” primio tada maloljetnu K. Z. (17), da bi je prevezao u Brezu, da bi u Malom Čajnu kod Visokog zaustavio i zaključao vozilo, te počeo dirati i skidati djevojku. Nakon što je ona počela pružati otpor, počeo je udarati, nanijevši joj nekoliko povreda, a potom je natjerao da ga oralno zadovolji, te je potom prisilio na spolni odnošaj.

Sud ga je osudio za krivično djelo silovanja, te osudio na četiri godine zatvora, u koje će, ako presuda postane pravosnažna biti uračunat mjesec dana pritvora koji je on proveo od 21. avgusta do 20. septembra 2013. godine.

Prema izvodu iz kaznene evidencije, Kaplan je prethodno osuđivan na ukupno 25 mjeseci zatvora, te dvije uvjetne kazne, i to u sedam suđenja pred općinskim sudovima u Livnu, Sarajevu, Visokom i Brezi.

zenicablog

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close