Čavara predstavio kandidate SBB-a za ministre u Vladi FBiH

Novoimenovani ministri će dijeliti odgovornost s dosadašnjim članovima Vlade, imajući u vidu neophodne reforme koje trebamo provesti kroz Reformsku agendu i osigurati da se svi u FBiH bolje osjećaju.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sastao se danas, prije vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, sa četiri novoimenovana ministra u Vladi FBiH.

Izrazio je zadovoljstvo da je nakon nekoliko mjeseci problema u funkcioniranju Vlade FBiH na pragu rješenje.

Prilikom predstavljanja ministara, novinarima je kazao da su razgovarali o onome što slijedi u predstojećem radu.

–  Novoimenovani ministri će dijeliti odgovornost s dosadašnjim članovima Vlade, imajući u vidu neophodne reforme koje trebamo provesti kroz Reformsku agendu i osigurati da se svi u FBiH bolje osjećaju, da imaju više povjerenja u pravnu državu i da im se osigura bolji život u Federaciji – istakao je Čavara.

Podsjetio je da je obavio konsultacije s premijerom FBiH Fadilom Novalićem te da su saglasnost dali i potpredsjednici Federacije.

– Svi su uvjeti stečeni da Zastupnički dom na vanrednoj sjedinici potvrdi odluku o imenovanju – rekao je.

Podsjećamo, za nove ministre predloženi su Edita Đapo, Zlatan Vujanović, Nermin Džindić i Vesko Drljača.

Đapo je predložena za ministricu okoline i turizma, Vujanović za ministra trgovine, Džindić za ministra energije, rudarstva i industrije i Drljača za ministra rada i socijalne politike.

Vanredna sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta zakazana je za 16 sati.
(FENA)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close