BUKA objavljuje konkurs za najbolju političku blogerku, nagradni fond 2500 KM

BUKA magazin vas poziva da učestvujete u Konkursu za najbolju političku blogerku iz BiH!

Ovim konkursom, Buka nudi medijski prostor ženama koje žele da iznesu svoje mišljenje o političkim, ekonomskim i drugim temama od društvenog značaja. To se naročito odnosi na žene koje su politički angažovane, samostalno,  u okviru stranaka ili kao aktivistkinje u nevladinom sektoru.

 

Na ovaj način želimo promovisati potencijal žena i njihov doprinos politici, a nadamo se i da ćemo time ohrabriti žene za veće učešće u političkim i društvenim procesima u BiH.

 

Uslov za učešće u konkursu je da svoje radove objavljujete na našoj blog sekciji. Broj radova nije ograničen, a potrebna su najmanje 4 rada u periodu konkursa

 

Prilikom registracije, navedite svoje pravo ime i prezime, dok vaše korisničko ime možete biti i pseudonim. Blogovi koji učestvuju u konkursu moraju sadržati naznaku “za konkurs” pri dnu objavljenog teksta!

 

Registrovati se možete na ovom linku.

 

Rok za objavljivanje radova je 15. mart. U uži izbor ući će 10 blogova objavljenih od dana objavljivanja konkursa do isteka konkursa, a tri najbolja će biti novčano nagrađena. Nagradni fond iznosi ukupno 2, 500 KM. Dodjela nagrada biće održana krajem marta, kada će blogerke koje su ušle u uži izbor imati priliku da se međusobno upoznaju i razgovaraju o svojim iskustvima u vođenju političkog bloga.

 

Kod odabira najboljih blogova, uzećemo u obzir relevantnost teme za društvo i lokalnu zajednicu, način na koji je tema obrađena, kao i broj blogova, ostvarenu čitanost, te broj komentara.

 

Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa dnevnom posjetom između 40 000 i 50 000 pojedinačnih posjetilaca. Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za osnaživanje ženskih glasova u javnom prostoru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u tome!

 

Ovaj konkurs je dio programa “Promocija žena u politici”, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

 

Sve informacije o Konkursu možete dobiti na [email protected], ili na [email protected]

Autor: BUKA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close