‘Bugojanska maska’ otišla u ruke Gračanlijama za predstavu ‘Skidajte se do kraja’

ZAVRŠEN 43. TEATARSKI FESTIVAL BIH ‘FEDRA’

U Bugojnu je sinoć završen 43. teatarski festival BiH „Fedra“, u okviru kojeg je publika vidjela sedam takmičarskih predstava, te brojne prateće programe

Stručni žiri Fetsivala, u kojem su bili Nedžad Ibrahimović, Amira Kudumović iJelena Popović, dodijelio je šest nagrada i dvije pohvale.
Nagrada za predstavu u cjelini „Bugojanska maska“ dodijeljena je predstavi „Skidajte se do kraja“, JU Bosanski kulturni centar i KUD „Adem Alić“ iz Gračanice.

Stručni žiri dodijelio je nagradu za najbolju režiju Aleksandru Pejakoviću, za predstavu „Potop“ Banjalučkog studentskog pozorišta.

Nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru pripala je ansamblu predstave „Probudi se“, DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Jasmina Mlaćo, za ulogu „potpredsjednice“ u predstavi „Shoocking shoping“, Teatra „FEDRA“ Bugojno.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Faiku Salihbegoviću, koji je glumio „šefa policije“ u predstavi „Policajci“, Teatra „TOTAL“ Visoko.

Nagradu za najbolju muziku dobio je Miroslav Janjanin, za songove u predstavi „Potop“, Banjalučkog studentskog pozorišta.

Pohvala za njegovanje omladinske scene i omladinske publike dodijeljena je ansamblu predstave „Pozdravi nekog“, BNP Zenica – Dječija, omladinska i lutkarsta scena.

Članica DIS – Pozorišta mladih iz Banja Luke Milica Glogovac dobila je pohvalu za igru, energiju i talenat, za ulogu u predstavi „Probudi se“.

(FENA/dg)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close