Budite aktivni: Korištenjem aplikacije “Klizišta” prijavite probleme

Trenutno stanje u BiH, prouzrokovano obilnim kišnim padavinama, još uvijek je kritično. Iako je nivo vode opao, te nema dodatnih poplava, aktiviraju se nova klizišta. 

Kako je svaka pomoć dobrodošla, pokrenuta je i mobilna aplikacija “Klizišta“. Samim tim stvorena je mogućnost svim građanima sa Android mobilnim telefonima, koji se nalaze u blizini aktivnog klizišta, poplavljenog područja da na vrijeme prijave problem u centralnu bazu podataka. Na taj način pomažu centrima i službama civilne zaštite, da efikasno utvrde prioritete, te provedu hitne mjere u cilju sprečavanja nastanka većih posljedica po ljude i materijalna dobra. Osim velikog olakšavanja posla civilnoj zaštiti na području kantona, aplikacija „Klizišta“ biće dostupna i državnim službama.

Aplikaciju „Klizišta“ građani mogu preuzeti na web stranici http://klizista.com/ kao i na https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.leftor.kliziste. Nakon što fotografište klizište, aplikacija preuzima geografske koordinate i jednim klikom problem je prijavljen u centralnu bazu podataka.

Apeluje se na građane, da se prilikom prijave ugrožene okolike, ne izlažu dodatnom riziku, te probleme fotografišu sa bezbjedne udaljenosti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close