Budimir: Džaferović je tražio mito, RB plasirala novac uglavnom na bošnjačka područja

Nezakonito izabrani predsjednik F BiH Živko Budimir potvrdio je kako je zamolio direktora Razvojne banke Ramiza Džaferovića da odobri kredit tvrtki Virtex iz Viteza. Potvrdio je i kako je Džaferovića zvao i po nekoliko puta, jer se nije javljao na telefon

On je, gostujući u emisiji Pošteno FTV, dodao kako je direktor te tvrtke izjavio i spreman je to posvijedočiti kako je Đžaferović tražio mito od direktora tvrtke iz Viteza, da bi toj tvrtki bio odobren kredit.

Tvrtka Virteks, koja se bavila proizvodnjom posteljine je u međuvremenu ugašena.

Budimir je kazao i kako je od ukupno plasiranih sredstava Razvojne banke u Zapadno-hercegovačku županiju u prošloj 2011. godini plasirano ukupno 0,48 posto, a u Hercegbosansku 1,5 posto, dok je u Sarajevski kanton plasirano 25 posto.

Da je Razvojna banka već godinama u funkciji  usmjeravanje proračunskog novca uglavnom na bošnjačka područja potvrdio je prije dvije i pol godine aktualni premijer F BiH Nermin Nikšić. tada kao dužnosnik oporbenog SDP-a Nikšić je u emisiji Pošteno FTV kritizirao Džaferovića i tadašnjeg premijera Mustafu Mujezinovića ( SDA) jer je županijama s hrvatskom većinom davao mrvice.

-Evo kažu mi u Razvojnoj banci ima bruka para. A ja ću vam sad pročitati izviještaj o plasmanu sredstava u razdoblju od 1. 7 do 31. 12. 2008. Bosansko podrinjski kanton; tražili 2, 7 dobili 3, 4 milijuna, davali im i više nego što su tražili. Kanton 10 ( Hercegobosanska županija, op. aut) tražili 6,4 milijuna dobili 147.000 KM, Hercegovačko neretvanski kanton- tražili 25 milijuna dobili 335 tisuća. Posavski kanton tražili 4, 2 milijuna dobili nula maraka, Sarajevski tražili 96, dobili 20 milijuna, pročitao je Nikšić izviještaj Razvojne banke za drugu polovicu 2008., pred kamerama FTV i tadašnjim direktorom Razvojne banke, koji je, u međuvremenu postao njegov štićenik, i federalnim premijerom Mustafom Mujezinovićem.
( R. I. / Dnevnik.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close