„BUDI MUŠKO „ u Visokom

Najnoviji  trogodišnji projekat koji će Udruženje „Damar omladine“  implementirati na području općine Visoko jeste  Inicijativa mladića kroz kampanju  „Budi muško“.

U sklopu projekta “Inicijativa mladića” stvorili su se uslovi da se rad sa mladićima, djevojkama  i momcima proširi i na druge lokalne zajednice u BiH : Gradiška, Gračanica, Živinice, Jablanica, Istočno Sarajevo, Visoko, Srebrenica, Vlasenica, Posušje, Novi Travnik i Mrkonjić Grad.

Projekta je podržan od strane  CARE Internacional, Perpetuum mobile iz Banja Luke, partnerskim organizacijama “XY” iz Sarajeva i “Snaga mladih” Mostar.

Cilj projekta je da mladići i djevojek I i II razreda srednjih škola izgrade stavove i ponašanja kojim doprinose rodnoj ravnopravnosti u društvu, ne birajući i ne prihvatajući nasilno ponašanje usmjereno protiv vršnjaka ili osoba ženskog roda.

Projekat “Inicijativa mladića” realizuje se od 2006. godine u zemljama Zapadnog Balkana: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija i Albanija i prepoznatljiv je po kampanji “Budi muško”.

Podršku projektu daju Vlada Švajcarske konfederacije, Austrijska razvojna agencija i OAK fondacija.

Budi muško- budi  Damar !

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close