Brzom intervencijom policije u Visokom uhvaćen kradljivac

Dana 28.07.2014. godine, u 10,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko se putem telefona obratio V.M. iz Visokog i prijavio da je istog dana, u mjestu Šareni Hanovi, od strane nepoznatog lica, izvršena krađa bicikla u njegovom vlasništvu. Takođe, u 10,30 sati, u Policijsku stanicu Visoko se obratio i O.A. iz Visokog, te prijavio da je ispred njegove kuće u mjestu Radinovići, izvršena krađa dva para patika i trenirke.

Poduzimajući operativne aktivnosti na terenu, policijski službenici su u mjestu Dobrinje, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, zaustavili i kontrolisali biciklistu F.A. iz Visokog, kojom prilikom je utvrđeno da isti upravlja biciklom iz prijavljenog krivičnog djela. Takođe, utvrđeno je da navedeno lice na sebi nosi otuđenu trenirku, te jedan par otuđenih patika, dok je u ruksaku koji je nosilo na leđima pronađeno: osam komada ručnih bombi M-93, tzv. kašikara, jedna vojnička futrola za ručne bombe, te drugi par otuđenih patika.

Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon dokumentovanja naznačenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca, protiv lica F.A., rođenog 1990. godine, inače povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Krađa“ iz člana 286. KZ FBiH, i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close