Visoko

B(R)UKA: Banjalučki portal objavio, pa izbrisao intervju sa visočkom načelnicom!

Visočka načelnica Amra Babić dala je intervju za banjalučki portal “Buka” koji je bio objavljen na stranici ovog portala. Samo nekoliko sati poslije, intervju je “skinut” sa stranice.

(The Bosnia Times)

Vezani tekst – sporni intevju:
BUKA intervju: JA SAM U DžIHADU!

Visočka načelnica Amra Babić dala je intervju za banjalučki portal “Buka” koji je bio objavljen na stranici ovog portala. Samo nekoliko sati poslije, intervju je “skinut” sa stranice što su uočili i neki visočki lokalni portali.

Načelnica Babić se nije oglašavala o ovom skandalu, a na društvenim mrežama su se pojavili komentari da je razlog “skidanja” intervjua bio velik broj komentara “neprimjerenog sadržaja”. Pošto je gospođa Babić nosi mahramu i takve njene slike objavljene uz intervju pretpostavlja se da je to izazvala ekstremne Srbe koji su iskazali otrovnu mržnju prema “visočkoj buli”.

Drugi razlog za sumnju za “skidanje” intervjua sa stranice portala je ovisnost portala o marketingu i reklamiranju firmi koje kontrolira SDA. Poznato je da se načelnica Babić razišla sa svojom strankom i da će se kandidirati na neovisni kandidat na predstojećim izborima.

Internet portal “Buka” slovio je kao opozicioni i neovisni medij. Međutim, ovaj i ovakav postupak ga svrstava u prizemne i neprofesionalne internet portale.

(The Bosnia Times)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close