“Brovis”: Reagovanje na zimsko održavanje puteva

Danas je 11.12.2012. godine i opet nas je, kao i svake godine u ovo vrijeme, iznenadi snijeg! Opet imamo novi-stari problem zirnskog održavanja puteva, problem sa kojim se susrečemo svake godine i na koji reagujemo svake godine !

I opet isto pitanje, je li normalno da se jedan takav problem koji je od vítalnog interesa za sve  privrednike , velike i male, i građane općine Visoko, koji se permanentno javlja zadnjih osam godina, koji blokira život i rad gradana i privrednika, a koji je u direktnoj nadležnosti Načelnika Općine, nikako ne može riješiti?

Možda mi stvarno ne razumijemo koliko je teško provesti tender i izabrati partnera koji ispunjava uslove tendera i koji će kvalitetno odrađivati poslove Zimskog održavanja puteva na širem i užem lokalitetu Općine , odnosno mi Znamo kako se to radi u skladu sa Zakonom ali nikako da prihvatima činjenicu da se poslovi izbora takvog partnera rade mimo zakona i mimo svih propisa , dovoljno je da si u “šumi”  i to je najvažniji tenderski uslov, sve ostalo nije bitno

Nada da će se konaêno riješiti pitanje zimskog održavanja puteva je ostala samo nada, obećanja u tom konteksu su bila samo predizborni trik , a činjenica je da su vlasti i načelnik novi a problemi stari !

Kakav je povod i zarad koga su poslovi zimskog održavanja puteva oduzeti od ranijeg ugovornog izvodača, koji se možda pripremio za ovu godinu „ i dati JKP Visočica – Visoko, da nije slučajno razlog tome uticaj predstavnika nezavisnih vijećnika u Općinskom vijeća, koji se svim sredstvima borio i izborio za poziciju u vlasti sa koje može imati određene uticaje i odmah se potrudio da taj uticaj iskoristi ?

Znači da je palo u vodu sve ono za što su se bivši opozicionari svesrdno zalagali, gdje je ovdje pravda i poštenje, zar je ovo pošteno ?

Ovo društvo svake godine uporno ukazuje na problem zimskog održavanja puteva, ne iz hira nego iz prijeke potrebe iz razloga što , radi problema na putevima, nismo u mogućnosti dostaviti robu na trzište, zato što naši kamioni ne mogu otići do kooperanata i odvesti im piliće i potrebnu koncentrovanu hranu te preuzeti utovljene piliće, radi čega će doći do obustave rada klaonice peradi a što će u konačnici imati katastrofalne posljedice po zaposlenih 550. radnika , Za koje ,i bez ovoga jedva uspijevamo obezbijediti posao i redovne plate.

Ako nismo u mogućnosti uticati na recesiju i na opću globalnu privrednu krizu koja ubire danak, onda je neoprostivo da nam naša vlast , svojim nemarnim odnosom prerna, konkretno problemu zimskog održavanja puteva , stvara dodatne poteškoće na koji način nam samo odmažu umjesto da nam svojim brižnim i domaćinskim odnosom olakšaju uslove življenja i poslovanja i privrednicima i građanima na čijern su čelu!

Kako je tek gradanima koji nemaju načina ni mogućnosti da reaguj u, a prezimit se mora sa svim problemima koje donosi zima i neodgovorna vlast.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close