“Brovis”: Podrška PETICIJI neformalne grupe studenata i srednjoškolaca u Visokom

SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Obzirom da smo mi jedna od rijetkih kompanija koja redovno ukazuje na sve  anomalije u radu naših vlasti, ovim saopcćenjem želimo da u potpunosti damo podršku neformalnoj grupi studenata i srednjoškolaca koji su u ovim teškim vremenima smogli snage da javno izraze svoje nezadovoljstvo spram odluke naše vlasti za smanjenjem troškova participacije sa dosadašnjih 40 % na 20% cijene mjesečnih karata korisnicima ove usluge, i na taj način ukazali svima nama kako da se demokratskim putem borimo za svoja prava.

Smatramo da kao poreski obveznici koji direktno upošljavamo oko 500 radnika, a  indirektno putem kooperantske mreže  200 kooperanata, kao kompanija koja u ovim teškim vremenima za naše gradane ne otpuštamo, nego zapošljavamo i stvaramo novu vrijednost, kao kompanija koja izmiruje redovno sve svoje obaveze, i prema državi, i radnicima, imamo puno pravo da ukažemo vlastima da novce koje mi i nama slićni ubrizgavamo u budžet ne štede preko leda naše mladosti odnosno naše budućnosti, naprotiv njima trebamo  više davati kako bi stimulisali njihovu želju za učenjem i napredovanjem, a što bi trebao biti naš prvi  imperativ u životu.

Nismo očekivali da ćemo morati novu vlast podsjećati na značaj obrazovanja za našu društveno političku zajednicu. Najjednostavnije je rješenje gospodo smanjiti i za to naći neki neargumentovani izgovor. Niste izabrani da smanjujete nego da povećavate.

Ono što mi privrednicì očekujemo je da nadete druga rješenja putem kojih će te obezbijediti dodatna sredstva za stimulisanje obrazovanja. Nama privrednim subjektima koji više od 50% svoje proizvodnje izvozimo trebaju mladi i  obrazovani ljudi koji će svojim znanjima  više unaprijediti našu proizvodnju. Investicija u obrazovanje je investicija na koju nas obavezuje naš Stvoritelj i to je investicija 0d koje imamo nagradu i na ovom, i na budućem svijetu. To je investicija koja se sigurno isplati i na kojoj izgubiti nećemo i ne možemo.

Iskreno se nadamo da će vlasti na našoj Općini smoći snage da priznaju da su pogriješili, te da će tu svoju odluku što hitnije revidirati i naći moduse kako i na koji način pomoći našim učenicima koji su nam svjetlo na kraju tunele, pa bi bilo neozbiljno da se to svijetlo počne gasiti.

MENADŽMENT
BROVIS-a D.D. VISOKO

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close