Brkić poražen u finalu Antalyje

Tomislav Brkić nije uspio osvojiti svoju prvu titulu u ovoj godini i 8 na futures turnirima, porazom od drugog nosioca, Austrijanca Dennisa Novaka sa laganih 0:2 (3:6, 3:6)

Očito je da je umor sustigao našeg igrača, koji je na turniru morao igrati tri meča u okviru kvalifikacija, a potom još 5 u okviru glavnog turnira. Međutim, Tomo je pokazao da se nalazi u dobroj formi.

Priliku da nastavi sa dobrim igrama imaće već naredne sedmice, nastupom na Challengeru u Turskom Batmanu. Voljom žrijeba, nažalost, već u prvom kolu gledaćemo bh derbi između njega i Mirze Bašića, sa kojim će zajedno nastupiti i u konkurenciji dublova, u meču protiv šestih nosilaca, belgijsko-holandske kombinacije Desein/Venus.

Biće to njihov 5 međusobni duel u singlu, a Bašić je slavio u tri posljednja susreta, zadnji put ove godine na turniru u Bergamu, u finalu kvalifikacija, rezultatom 6:4, 6:4.

U konkurenciji dublova, ovaj reprezentativni dvojac već ima jednu titulu sa Challangera, osvojenu prošle godine na turniru u Sarajevu.

Aldin Šetkić nastupa na jakom Challangeru u Napoliju, a u prvom kolu ide na Estonca Jurgena Zoppa, sa kojim se sastajao tri puta, od čega dva susreta u okviru Davis Cupa. Estonac vodi sa 2:1 u međusobnim duelima.

Naš najbolji teniser, Damir Džumhur počinje uživati plodove visokog rankinga (92. ATP) koji mu je omogućio ulazak u glavni žrijeb ATP 250 turnira u Cassablanci, gdje u prvom kolu očekuje kvalifikanta.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close