Breza: 22.10. promocija knjige „Suđenja za ratne zločine u BiH“, autora Gorana Šimića

Opća biblioteka „Muhamed Kantardžić“ Breza u nastavku obilježavanja oktobra – mjeseca knjige, organizuje promociju knjige „Suđenja za ratne zločine u Bosni i Hercegovini“, autora Gorana Šimića.
Goran Šimić je doktor pravnih nauka, stručnjak u oblasti kaznenog prava i tranzicijske pravde, profesor, predavač, pisac, borac za ljudska prava i prava žrtve.
Promotor je dr. Zarije Seizović – profesor Međunarodnog prava FPN Sarajevo, a moderator Anida Smailbegović – novinarka Radio Breze.
U knjizi autor daje odgovore na pitanja koja se trebaju riješiti kako bi život u postkonfliktnom društvu krenuo „normalnim“ tokom. U društvima u kojima nakon razdoblja sukoba, društvo i ljudi koji žive u njemu, stoje na raskrsnici i pitaju se što učiniti sa prošlošću punom žrtava i zločinaca. Što učiniti sa stotinama i hiljadama počinitelja zločina koji se još uvijek šetaju slobodno, dok žrtve njihovih tortura i mučenja pokušavaju izgraditi uništene živote, olakšati sjećanja koja ih muče? Koje se pita treba li poslušati one koji smatraju da prošlost treba pokopati i prestati upirati prstom u zločince i ne dirati u nešto što će samo buditi teške uspomene i još više podijeliti društvo i na takvoj pokopanoj prošlosti izgraditi budućnost. Odgovor na ova i mnoga druga pitanja možete saznati ako dođete u Biblioteku 22. oktobra 2013. godine. Promocija počinje u 19:00 sati. Dobro nam došli!

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close