Visoko

BPS SH Visoko sa 18 kandidata na predstojećim izborima

BPS SH Visoko će sa 18 kandidata „zaigrati“ na predstojećim Izborima 2018. Ovaj podatak može zvučati apsurdno, preambiciozno, populistički ali istovremeno je pokazatelj svega onog što ostalim političkim partijama u Visokom nedostaje. U ovom podatku se ogleda politička pozicija i uticajnost visočkih kadrova u ovoj partiji, prije svega Senada Trake koji je jedan od osnivača BPS-a sa Seferom Halilovićem.

Vjerovatno da se političkom djelovanju visočkog Općinskog odbora BPS SH može tražiti i pronaći mnoštvo primjedbi na rad i efikasnost, kao i svim drugim političkim akterima u vlasti. Međutim, više nego evidentna je činjenica da ova politička partija odolijeva svim iskušnjama u vlastitim redovima te da je kontinuirano aktivni politički faktor na svim nivoima vlasti.

Za respekt je činjenica da BPS SH u Visokom nudi 18 kandidata, a da smo prije nepunih mjesec ili dva imali sasvim drugu sliku u javnosti o istoj. Sve su pretpostavke bile da se obrušavaju u vlastitim redovima i da ponavljaju lošu praksu svih drugih političkih subjekata u Visokom, a to je ne postojanje minimuma konsenzusa u vlastitim redovima.

Političke vještine ili umjeće pregovaranja – tako bi se to političkim žargonom kazalo, Senada Trake prije svega, za posljedicu ima podatak na kome insitiramo ali i činjenicu da je samo ova politička partija u izbornoj godini održala JAVNU izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj su izabrani svi organi Općinske organizacije BPS SH Visoko. Iz perspektive posmatrača političkih tokova u Visokom dalo bi se zaključiti da je jedino BPS SH, predvođena Senadom Trakom i njegovim saradnicima, uspješno prošla reorganizacijske transformacije i skoro pa profilirala se u najorganizovaniju političku stranku u Visokom.

Koliko god se sumnjalo u političke kapacitete Senada Trake, i koliko god se nadalo da je konačno politički pokleknuo, da je izgubio političku bitku, svaki puta i iznova je dokazao da uspjeva u onome što drugim političkim liderima u Visokom i ne ide baš od ruke.

visoko.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close