BPS-Sefer Halilović: Nikolić je avet prošlosti – Nije dobrodošao u Sarajevo

Bh. Patriotska Stranka (BPS-Sefer Halilović) smatra da je izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića kako ne želi da ide namjesta, u Sarajevo, gdje postoje natpisi kako su njegovi sunarodnjaci ubijali civile i djecu, odličan pokazatelj da Nikolić i dalje pripada rigidnoj vrsti agresorske ideologije koja i dalje negira ubistvaskoro 12.000 građana Sarajeva te Nikolić zbog ovakvog stava svakako nije dobrodošao u slobodno i europsko Sarajevo.

Smatramo da Srbija od Dejtona do dana snije promijenila suštinu svoje politike prema BiH te za takav odnos Srbije odgovornost snose sve dosadašnje srbijanske vlasti ali i bh. zvaničnici koji prilično kukavički zastupaju stav prema Srbiji i gotovo se podanički ponašaju danas prema Aleksandru Vučiću kao nekada prema Borisu Tadićušto u BPS-u smatramo ponižavanjem svih građana BiH koji za razliku od naših političkih predstavnika imaju nacionalnu i patriotsku kičmu.

BPS-Sefer Halilović smatra da pomirenje Srbije i BiH može ići samo putem priznanja istine a ne negiranja iste jer u tom slučaju neki srbijanski predstavnici, kaošto je Nikolić, od nas traži da zaboravimo žrtve koje su nam nanijeli, izmeđuo stalih, i Nikolić i njegovi četnici koji su se godinama klatili iznad opkoljenog Sarajeva.

Sektorzakomunikacije BPS-a

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close