Izvještaj MUP-a ZDK za 09.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 09.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.06.2014. godine, u Ulici ZAVNOBiH-a, od strane M.Z. i M.N., oba iz Zenice, izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka E32-T-264, vlasništvo H.G. iz Žepča, nakon čega su vlasnika vozila fizički napali, te tom prilikom istom nanijeli teške tjelesne povrede. Lica M.Z. i M.N. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08/09.06.2014. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u knjižaru “Dial”, vlasništvo H.A., iz koje je otuđena određena količina školskih ruksaka i neutrđena količina raznog školskog pribora. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 08/9.06.2014. godine, u krugu firme MGV gradnja, izvršeno je krivično djelo krađa četiri akumulatora sa teretnog motornog vozila marke „MAN“, registarskih oznaka T51-M-189. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 09.06.2014. godine, na putu Striježevo-Kokošćići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka 991-E-277, kojim je upravljao J.A. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Žepče

Dana 09.06.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka FSB-840, kojim je upravljao G.S. iz Sarajeva, i putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka E78-M-734, kojim je upravljao M.Z. iz Olova. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila „VW-Jetta“, te saputnici iz vozila „Ford“, L.S. i I.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close