Božićna poruka biskupa Komarice

Banjalučki biskup Franjo Komarica uputio je danas božićnu poruku svim katolicima, onima koji su članovi ove biskupije, i imaju sreću živjeti u svom rodnom kraju, kao i svima koji su još u izbjeglištu, a ne odustaju od povratka u svoj rodni kraj.

Monsinjor Komarica je zaželio da im povratak bude istinski uspjeh, ali i da u duševnoj radosti i miru dožive i prožive ovogodišnji najradosniji kršćanski blagdan.

Biskup banjalučki je podsjetio i na poruke Božića, rođenja Krista, iščekivanog Spasitelja.

– To je početak jednog potpunog zaokreta… Ako želimo istinski sudjelovati u božićnjem slavlju, onda se ne možemo ponašati tek kao gledaoci u kazalištu ili kinodvorani i uživati u lijepim prizorima na pozornici ili filmskom platnu. Trebamo biti svjesni da se nijedan „gledalac“ ne može izvući iz obaveze aktivnog sudjelovanja, te da smo i sami zaduženi aktivno „igrati“ svoju ulogu – naveo je biskup banjalučki u božićnoj poruci.

Podsjetio je i na Božije misli i nakane, koje su u skromnosti, poniznosti, nenametljivosti, neuglednosti, neisticanju i uslužnosti.

– Sve trebamo poduzeti da utjelovljeni i među nama nazočni Bog, koji se solidarizirao i s najmanjim, najobespravljenijim i najzapuštenijim, osjeti da za njega imamo otvoreno svoje srce, da prema njemu imamo usmjerene naše korake, ispružene naše ruke i nasmijano, dobrohotno naše lice – rekao je biskup Komarica.

On je čestitao i svima onima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close