Visoko

Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko na sajmu namještaja i interijera u Kelnu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizirala je sedmi put nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM Cologne, koji je počeo danas u Kelnu (Njemačka) i traje do 22. januara ove godine.

“Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM Cologne 2017, koji je površine 210 m2, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja sedam bh. firmi, i to: Boksit a.d. Milići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, FEF Export-Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, Lignacon d.o.o. Teslić, Namještaj/Solidwood d.d. Gradačac i Woodteam d.o.o. Ilijaš”, kazali su Feni iz VTK BiH.

Na štandu Bosne i Hercegovine izložen je, između ostalog, tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje te tapacirane stolice, barske stolice i fotelje.

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM Cologne 2017 finansijski je podržala VTK BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom šest godina izlaganja u Kelnu, VTK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 46 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 29 različitih kompanija koje ukupno zapošljavaju više od 6.700 radnika.

Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close